Курс «Методы исследования показателей качества и безопасности пищевых продуктов»

Описание

С 24 ноября по 5 декабря пройдет курс ассоциированного профессора Университета Чанаккале Онсекиз Март (Турция) Серчана Карава (Sercan Karav) «Методы исследования показателей качества и безопасности пищевых продуктов».

Курс включает 9 лекций. Регистрация доступна по ссылке.

Расписание:

24.11.2020 13:30-15:00

Lecture 1:

  • General Introduction to Planning of Lecture
  • Dr Karav’s Research Area
  • How Milk Shapes Gut Microbiome
  • Production of Microbiome Associated Products

26.11.2020 13:30-15:00

Lecture 2:

  • Overview of PAGE/SDS-PAGE, its mechanism
  • DNA Gel Electrophoresis and its principle

27.11.2020 13:30-15:00

Lecture 3:

  • Western Blot, Blotting Techniques
  • Principle of Western Blot
  • Applications of Western-blotting

28.11.2020 13:30-15:00

Lecture 4:

  • General Overview of Polymerase Chain Reaction (PCR)
  • PCR Reaction Chemistry and Principle
  • Practical Uses of PCR

30.11.2020 13:30-15:00

Lecture 5:

  • Overview of Protein Quantification
  • Protein Quantification Methods
  • Comparison of Protein Quantification Methods

01.12.2020 13:30-15:00

Lecture 6:

  • Introduction to High-Performance Liquid Chromatography (HPLC)
  • Principle and Mechanism of HPLC
  • Application Contents

03.12.2020 13:30-15:00

Lecture 7:

  • Recombinant DNA Technology
  • Molecular Cloning
  • Recombinant protein expression and purification

04.12.2020 13:30-15:00

Lecture 8:

  • Introduction to Spectroscopic technique: Fluorescence and Ultraviolet-visible (UV-Vis) Spectroscopy
  • Principle and Mechanism of these methods
  • Application of fluorescence and Ultraviolet-visible (UV-Vis) Spectroscopy in foods and drinks
  • Advantages and disadvantages of fluorescence spectroscopy and Ultraviolet-visible (UV-Vis) Spectroscopy

05.12.2020 13:30-15:00

Lecture 9:

  • Introduction to Gas Chromatography (GC) and Matrix-assisted laser desorption/ionization (MALDI)
  • Principle and Mechanism of GC-MS and MALDI
  • Application Contents

Участники

Приглашаются студенты бакалавиата, магистратуры, аспирантуры и преподаватели Университета ИТМО

Организаторы

Факультет биотехнологий Университета ИТМО

Контакты

Людмила Надточий, доцент факультета биотехнологий

l_tochka@itmo.ru