-
Место и время проведения
Онлайн
С 24 ноября по 5 декабря, все лекции пройдут с 13:30 до 15:00
-
Рабочий языкАнглийский
Описание
С 24 ноября по 5 декабря пройдет курс ассоциированного профессора Университета Чанаккале Онсекиз Март (Турция) Серчана Карава (Sercan Karav) «Методы исследования показателей качества и безопасности пищевых продуктов».
Курс включает 9 лекций. Регистрация доступна по ссылке.
Расписание:
24.11.2020 13:30-15:00
Lecture 1:
- General Introduction to Planning of Lecture
- Dr Karav’s Research Area
- How Milk Shapes Gut Microbiome
- Production of Microbiome Associated Products
26.11.2020 13:30-15:00
Lecture 2:
- Overview of PAGE/SDS-PAGE, its mechanism
- DNA Gel Electrophoresis and its principle
27.11.2020 13:30-15:00
Lecture 3:
- Western Blot, Blotting Techniques
- Principle of Western Blot
- Applications of Western-blotting
28.11.2020 13:30-15:00
Lecture 4:
- General Overview of Polymerase Chain Reaction (PCR)
- PCR Reaction Chemistry and Principle
- Practical Uses of PCR
30.11.2020 13:30-15:00
Lecture 5:
- Overview of Protein Quantification
- Protein Quantification Methods
- Comparison of Protein Quantification Methods
01.12.2020 13:30-15:00
Lecture 6:
- Introduction to High-Performance Liquid Chromatography (HPLC)
- Principle and Mechanism of HPLC
- Application Contents
03.12.2020 13:30-15:00
Lecture 7:
- Recombinant DNA Technology
- Molecular Cloning
- Recombinant protein expression and purification
04.12.2020 13:30-15:00
Lecture 8:
- Introduction to Spectroscopic technique: Fluorescence and Ultraviolet-visible (UV-Vis) Spectroscopy
- Principle and Mechanism of these methods
- Application of fluorescence and Ultraviolet-visible (UV-Vis) Spectroscopy in foods and drinks
- Advantages and disadvantages of fluorescence spectroscopy and Ultraviolet-visible (UV-Vis) Spectroscopy
05.12.2020 13:30-15:00
Lecture 9:
- Introduction to Gas Chromatography (GC) and Matrix-assisted laser desorption/ionization (MALDI)
- Principle and Mechanism of GC-MS and MALDI
- Application Contents
Участники
Приглашаются студенты бакалавиата, магистратуры, аспирантуры и преподаватели Университета ИТМООрганизаторы
Факультет биотехнологий Университета ИТМОКонтакты
Людмила Надточий, доцент факультета биотехнологий
l_tochka@itmo.ru